Οι καλύτερες παραλίες

Ερμιονίδα

Η Ερμιονίδα διαθέτει ένα εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο με ένα μεγάλο μήκος ακτογραμμών. Οι ακτές της έχουν χαρακτηριστικό δαντελωτό σχήμα και διαμορφώνονται πολλοί μικροί κολπίσκοι που φιλοξενούν τις παραλίες και τα λιμανάκια. Υπάρχει μεγάλο και ποικίλο εύρος ακτών για όλες τις προτιμήσεις, ερημικές ή με πολυκοσμία, αμμώδεις, με βότσαλο ή μικτό υλικό, αρκετές από τις οποίες έχουν βραβευτεί με τη διάκριση της γαλάζιας σημαίας. Οι περισσότερες από αυτές είναι προσεγγίσιμες με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς ενώ υπάρχουν, επίσης, πολλοί απομονωμένοι κολπίσκοι και νησάκια που είναι προσβάσιμα μόνο με βάρκα.

Οι δημοφιλέστερες παραλίες της περιοχής είναι η Χινίτσα, η Κόστα, το Σαλάντι, που είναι μια από τις μεγαλύτερες σε μήκος παραλίες του Δήμου Ερμιονίδας, η Λεπίτσα, η Πετροθάλασσα, το Θυνί, το Δορούφι, η Κορακιά, η Βερβερόντα, το Κουνούπι, το Πόρτο Ύδρα, το Πλέπι, η Κουβέρτα, το Μπουρλότο, το Σεντόνι, η Δάρδιζα, τα Λιμανάκια, η Ευαγγελίστρια, η Δάρδιζα και οι Λάζες.

Δορούφι

Σε απόσταση 2,5χλμ νοτιοδυτικά από την Κοιλάδα βρίσκεται η αμμώδης παραλία, η οποία είναι κατάλληλη και για ερασιτεχνικό ψάρεμα

Λάκκες

Συνεχίζοντας τον παραλιακό δρόμο σε απόσταση 6χλμ από την Κοιλάδα και διαθέτει ψιλό βότσαλο.

Θυνί

Νότια και σε απόσταση 6χλμ από την Κοιλάδα, διαθέτει αμμουδιά, με καταγάλανα νερά και πολύ πράσινο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε ο επισκέπτης πρέπει να φροντίσει να προμηθευτεί τα απαραίτητα.

Κορακιά

Στα νοτιοδυτικά του Κρανιδίου και σε απόσταση 6 χλμ. βορειοδυτικά του Πορτοχελίου, βρίσκεται η παραλία με χοντρά και ανάμεικτα βότσαλα, μη οργανωμένη, διασχίζοντας το πυκνό πευκόφυτο δάσος της Κορακιάς, Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή ιδιόκτητο μεταφορικό μέσο με κάποια δυσκολία λόγω των τμημάτων χωμάτινου δρόμου που συναντάτε μέχρι να την προσεγγίσετε. Ακριβώς απέναντι υπάρχει και το νησάκι της Κορακιάς εμφάνιση στο χάρτη).

Κουβέρτα

Σε έναν παραδεισένιο όρμο με καταγάλανα ήρεμα νερά, σε απόσταση 8χλ νότια της Ερμιόνης, αποτελείται από αμμώδες υλικό. Είναι ιδανική για καταδύσεις και ψαροντούφεκο.

Σεντόνι

Σε απόσταση 8 χλμ, νότια από την Ερμιόνη και δίπλα από την παραλία Κουβέρτα, βρίσκεται αυτή η αμμώδης παραλία.

Μαδέρι

Αμμώδης παραλία με καταγάλανα καθαρά νερά, σε ειδυλλιακό τοπίο, μέσα στην Ερμιόνη κοντά στο Μπίστι.

Μπίστι

Δύο παραλίες με βότσαλο και βράχια με καταγάλανα νερά, μέσα στο ομώνυμο πευκόφυτο δάσος. Πρόσβαση με τα πόδια από την Ερμιόνη.

Δάρδιζα

Βρίσκεται σε απόσταση 4χλμ βόρεια από την Ερμιόνη. Παραλία με μικρά βότσαλα και άμμο και με πεντακάθαρα νερά. Είναι σχετικά οργανωμένη και υπάρχει μια καντίνα.

Μπουρλότο

Σε απόσταση 8χλ και νότια της Ερμιόνης Αμμώδης παραλία με βράχια και μικρές παραλίες με αμμώδης και ανάμεικτο υλικό.

Πόρτο Χέλι

Αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα νερά που βρίσκεται στον κλειστό κόλπο του λιμανιού του Πόρτο Χελίου. Είναι καλά οργανωμένη παραλία και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καφέ μπαρ. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες. Παρέχει στους επισκέπτες την δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια εάν βρίσκεστε στο Πορτοχέλι.

Χινίτσα

H πανέμορφη παραλία Χινίτσα, βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία, βρίσκεται ανάμεσα στην Κόστα και το Πόρτο Χέλι. Είναι σχετικά μικρή αλλά είναι οργανωμένη με ομπρέλες της ξενοδοχειακής μονάδας και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες για πλήθος δραστηριοτήτων. Είναι αμμώδης, με ρηχά νερά και υπέροχη θέα στο νησάκι της Χηνίτσας. Κοντά θα βρείτε μια παραδοσιακή ταβέρνα και καφέ-μπαρ.

Κόστα

Απέχει 4,5χλ και βρίσκεται τα νοτιοανατολικά από το Πορτοχέλι, στο γραφικό οικισμό της Κόστας, δίπλα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα. Παραλία βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία, με ρηχά νερά, άμμο και βότσαλο και θέα το νησί των Σπετσών. Το μήκος της παραλίας είναι 250 μέτρα και το πλάτος της 15 μέτρα. Είναι ιδανική για παιδιά, για αυτό θα συναντήσετε πολλές οικογένειες.. Δίπλα στην παραλία υπάρχουν ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ.

Λιμανάκια

Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του οικισμού του Αγ.Αιμιλιανού, είναι αμμώδης παραλία με καταγάλανα νερά. Κοντά στα Λιμανάκια υπάρχουν ακόμη ανοικτά γήπεδα τένις.

Χρυσή Ακτή

Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις Σπέτσες, 4 χλμ μακριά από το Πόρτο Χέλι, στον οικισμό Αγ. Αιμιλιανός. Είναι αμμώδης παραλία με ρηχά νερά.

Κουνούπι

Σε απόσταση 6 χλμ και στα ανατολικά του Πορτοχελίου. Διαθέτει άμμο και ανάμεικτο υλικό, ρηχά νερά με θέα το νησάκι Κουνούπι.

Τζέμι

Στον παραλιακό δρόμο από το Πορτοχέλι προς την Πετροθάλασσα και σε απόσταση 6 χλμ και στα ανατολικά του Πορτοχελίου συναντάμε αμμώδη παραλία και ανάμεικτο υλικό, ρηχά νερά. Διαθέτει ξαπλώστρες και εγκαταστάσεις ξενοδοχειακής μονάδας.

Πετροθάλασσα

Στα ανατολικά του Πορτοχελίου βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του Δήμου, με ψιλό βότσαλο και άμμο, καταγάλανα νερά και ειδυλλιακό τοπίο.

Πευκάκια

Δυτικά και σε απόσταση 5 χλμ από το Πορτοχέλι συναντάμε την παραλία, με χοντρό και ανάμεικτο βότσαλο, με αρκετό πράσινο. Διαθέτει μια καντίνα.

Βερβερόντα (καραμούζα-κυπαρίσσια)

Βρίσκεται σε απόσταση 3χλμ βορειοδυτικά από το Πορτοχέλι, στον κόλπο της Βερβερόντας με αρκετές βοτσαλωτές παραλίες, με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και πευκόφυτη ακρογιαλιά. Η κεντρική ακτή είναι οργανωμένη, διαθέτει ομπρέλες, καφέ-μπαρ ταβέρνα, εστιατόριο και χώρο στάθμευσης. Η παραλία αυτή ενδείκνυται για τους λάτρεις του surfing καθώς είναι ανοιχτή στους ανέμους.

Καβουράκι

Βρίσκεται μέσα στο Πορτοχέλι πίσω από την εκκλησία Ευαγγελίστρια, με ψιλό βότσαλο και με υπέροχη θέα προς τον Πύργο της Έλλης.

Σαλάντι

Σε απόσταση 5χλ από τα Δίδυμα διαθέτοντας μια παραδοσιακή ταβέρνα. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νομού με χοντρό βότσαλο και διαθέτει πεντακάθαρα και βαθιά νερά.

Λεπίτσα

Η παραλία Λεπίτσα βρίσκεται 1,5χλμ δυτικά από την Κοιλάδα. Αμμουδιά πνιγμένη στο πράσινο και θάλασσα που με τα ζεστά και ρηχά της νερά ενδείκνυται ιδιαίτερα για οικογένειες με παιδιά. Διαθέτει εστιατόρια, καφέ καθώς και μια καντίνα έως αργά το απόγευμα.

Ευαγγελίστρια

Μέσα στο χωριό της Κοιλάδας, η πρόσβαση πραγματοποιείτε με τα πόδια, διαθέτει λεπτό βότσαλο και άμμο καθώς και ρηχά καταγάλανα νερά.

Θερμήσι

Βρίσκεται σε απόσταση 8χλμ βορειοανατολικά από την Ερμιόνη και μόλις 1χλμ από τον οικισμό της Θερμησίας. Διαθέτει άμμο, ρηχά νερά, είναι οργανωμένη με θαλάσσιας σπορ και καφέ.

Πλέπι

Σε απόσταση 1χλμ από τη Θερμησία, δίπλα στο ξενοδοχείο Porto Hydra. Είναι αμμώδης παραλία, βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία.

Πηγάδια ή Σαμπάριζα

Μετά την Θερμησία και γύρω στα 15χλ βορειοανατολικά από την Ερμιόνη βρίσκεται αμμώδης γραφική παραλία με παραδοσιακές ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα.

Λάζες

Βρίσκεται 3.5χλμ από τον οικισμό των Φούρνων και διαθέτει χοντρό βότσαλο.

Λαμπαγιαννάς

Βρίσκεται σε απόσταση 3,5χλμ από τους Φούρνους και διαθέτει ψιλό βότσαλο και άμμο.